Ingredienser

Salat
  • 2 hjertesalat
  • ½ blomkål
  • 250 g jordbær
  • ½ vandmelon
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum eller persille
  • lidt spiselige blomster (kan undlades)
Hyldeblomstvinaigrette
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. koncentreret hylde¬blomstsaft
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. olivenolie

Tilberedning

Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter.

Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette

Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad med blomkål, jordbær, melon og ærter. Pynt eventuelt med spi­selige blomster.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 27 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjerteliv0217