Ingredienser
Salat- 2 hjertesalat
- ½ blomkål
- 250 g jordbær
- ½ vandmelon
- 200 g friskbælgede ærter
- 1 lille håndfuld frisk basilikum eller persille
- lidt spiselige blomster (kan undlades)
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. koncentreret hylde¬blomstsaft
- 1 tsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. olivenolie
Tilberedning
Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter.
Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette
Rør eddike med hyldeblomstsaft, sennep og olie. Vend dressingen med salat og hakkede urter og anret på et fad med blomkål, jordbær, melon og ærter. Pynt eventuelt med spiselige blomster.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 27 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjerteliv0217