Ingredienser

Couscoussalat
  • 4 dl couscous
  • 2 squash
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • 1 bundt forårsløg
  • 250 g cherrytomater, gerne gule
  • 1 bundt basilikum
  • 2 spsk olivenolie til dressing
  • 4 spsk frisk citronsaft
  • salt
Chilimarineret kylling
  • 4 kyllingefileter, ca. 500 g
  • 12 træspyd
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • 2 fed hivdløg
  • 1 rød chili
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk olivenolie til marinade
  • 1 spsk vineddike
  • ¼ tsk salt

Tilberedning

Couscoussalat:
Kog couscoussen som angivet på emballagen. Skær squashene i 1 cm tykke skiver på den lange led. Halvér peberfrugterne. Pensl squash og peberfrugter med olie og steg dem på en varm grill, til de er møre. Skær de grillede grøntsager i store stykker. Skær forårsløgene i tynde ringe, halvér tomaterne og pluk basilikummen. Kom couscoussen op i en stor skål og løsn dem med en gaffel. Rør olie og citronsaft sammen og vend dressingen med couscous, peberfrugter, squash, tomater, forårsløg og basilikum. Smag salaten til med salt.

Chilimarineret kylling:
Skær kyllingefileterne i 3 stykker på den lange led. Træk kyllingen på træspyd og pensl kødet med olie. Hak hvidløgene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og skær dem i små tern. Hak persillen. Bland olivenolie, vineddike, hvidløg, persille og chili og salt. Grill kyllingespyddene ca. 1 minut på hver side. Læg dem på et fad og dryp chili-marinaden over.

Servér kyllingespyddene med couscoussalat.

Frugt og grønt pr. person

363 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3095 kJ (737 kcal). Kulhydrat 95 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2012