Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 4 dl vilde eller/og røde ris
  • 1 dl balsamico eddike
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g sukkerærter
  • 1 agurk
  • 1 mangofrugt
  • 1 rød chili eller efter behag
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 250 g blandede salater
  • 8 træspyd
  • 300 g rå kæmperejer
Tilbehør
  • 200 g groft brød

Tilberedning

Kog risen efter anvisning på emballagen og lad den køle af.
Kog balsamico´en ind til halvdelen ved svag varme og lad den køle af.
Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene. Grill peberfrugterne i ovnen med skindet opad til det bliver sort. Kom de grillede peberfrugter i en plasticpose. Gnid det sorte skind af, når peberfrugterne er til at røre ved.
Kog sukkerærterne i 2 min. og kom dem derefter i koldt vand. Lad dem dryppe af.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i stave.
Skær mangofrugten i smalle både.
Hak chilien, fjern evt. kernerne først – de er det stærkeste ved chili – og pisk chili, citronsaft og olie sammen til en dressing. Smag den til med salt og peber.
Skyl salaterne, tryk dem tørre og riv dem evt. i mindre stykker.
Bland alle ingredienserne til salaten sammen på et stort fad.
Sæt rejerne på spyd og steg dem på en grillpande i ca. 3 min. på hver side til de har skiftet farve fra grå til rosa.
Server salaten med rejespyddene anrettet ovenpå.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (630 kcal) fordelt på: Protein 16 % Kulhydrat 64 % Fedt 20 % (14 g)

Urban