Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »
50 stk. Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og… Læs mere »
Skær skallen af appelsinen uden at få for meget af det hvide med. Skær ingefæren i tynde skiver. Kog æblemost op i en gryde med appelsinskal, ingefær, kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerne anis og farin eller muscovadosukker. Kog det langsomt op under låg, og lad gløggen simre under låg i 45 minutter. Tag lidt af… Læs mere »
Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »
50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »
Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »
12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »
Ca. 45 stk. Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »
40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »
Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »