GIV LIV

Julen

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • Fuldkornsæbleskiver med æbler

    Ca. 32 stk. (Anbefalet mængde er 3 stk. pr. person) Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og kærnemælk med de tørre ingredienser lidt ad gangen. Pisk hvi­derne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær… Læs mere »

  • ”Risalamande” med fuldkorn, vanilje, skyr og havtornsauce

    Havtornsauce Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen bri­ster. Tag havtornsaucen af varmen og fjern vaniljestangen. Risengrød Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog… Læs mere »

  • Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

    14 personer (60 gram pr. person) Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid. Tænd oven på 160 grader. Hak nødderne fint. Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier. Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »

  • Svesker med pistaciemarcipan

    Ca. 12 stk. Hak pistacierne fint. Tag ¼ fra til pynt. Ælt resten af pistacierne med marcipanen. Rul marcipanen til en pølse, og skær den i 12 stykker. Tryk sveskerne lidt ’i form’, så de alle er flade og runde. Tril marcipanstykkerne til en kugle, og tryk den ud, så den har samme diameter som… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »

  • Krydrede juleboller med nødder og frugt

    16 stk. Hak nødderne groft. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt nødder, appelsinskaller, reven pære eller æble, kanel, kardemomme, vanilje og salt. Tilsæt fuldkornsmelet og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere hvedemel, og måske ikke det hele, indtil dejen er elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad… Læs mere »

  • Hønsesalat med rødbeder, nødder og æble

    4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »