GIV LIV

Julen

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »

  • Cupcakes med æble, lakrids og hvid chokoladecreme

    12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »

  • Daddelkugler med marcipan

    Ca. 40 stk. Kom dadler og olie i en blender, og blend det sammen. Tilsæt reven marcipan, kakaopulver, chiafrø, appelsinmarmelade og havregryn. Rør massen godt sammen, og juster konsistensen med vand. Massen skal være klistret. Den kan eventuelt tilsættes et par dråber romessens. Tril til 40 kugler, og vend dem i havregryn.  

  • Dampede fiskeruller og fennikelsalat med appelsin

    Fennikelsalat med appelsin Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak… Læs mere »

  • Flæskesteg, dampet grønkål med nødder og appelsin og brunede kartofler

    Flæskesteg Sørg for at sværene er skåret helt igennem, også ude i siderne. Drys groft salt mellem alle sværene. Læg flæskestegen på en bagerist med en lille bradepande eller ildfast fad under. Hæld vand i bradepanden og sæt stegen i ovnen ved 180 grader varmluft og steg den i ca. 1 time. Hvis sværen ikke… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Frugtsalat med appelsincreme

    Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »

  • Fuldkornsæbleskiver med æbler

    Ca. 32 stk. (Anbefalet mængde er 3 stk. pr. person) Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og kærnemælk med de tørre ingredienser lidt ad gangen. Pisk hvi­derne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær… Læs mere »

  • Havregrynskugler med dadler, julekrydderier og appelsin

    Ca. 24 stk. (Anbefalet mængde er 5 stk. pr. person) Hak dadler og figner, og kom dem i en foodprocessor sam­men med havregryn, appelsin­saft og -skal, kakaopulver og krydderier. Kør til en ensartet, klistret masse. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra appelsinsaft. Tril massen til kugler og vend i henholdsvis havregryn, sølvstøv og kakaonibs.… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »