Ingredienser

  • 90 g flormelis
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl nøddeolie
  • 1 dl mælk
  • 270 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 25 g mørkt rørsukker til drys

Tilberedning

50 stk.

Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen.

Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker.

Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med rørsukker. Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi 3 småkager/pr. person: 663 kJ (158 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 6 g. mættet fedt <1g

Ude og Hjemme, uge 49, 2013