Ingredienser
- 90 g flormelis
- 75 g groftrevet marcipan
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl nøddeolie
- 1 dl mælk
- 270 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 25 g mørkt rørsukker til drys
Tilberedning
50 stk.
Kom flormelis, revet marcipan og vaniljesukker i en skål. Tilsæt olie og mælk og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen sammen.
Rul dejen ud til et stort kvadrat på ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med en stjerneudstikker.
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med rørsukker. Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi 3 småkager/pr. person: 663 kJ (158 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 6 g. mættet fedt <1g
Ude og Hjemme, uge 49, 2013