Ingredienser

  • 75 g hasselnødder
  • 25 g mørk chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk hasselnøddeolie eller smagsneutral rapsolie
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk natron

Tilberedning

Ca. 45 stk. 

Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.

Rul ca. 45 små kugler af dejen.

Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.

Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune.

Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

753 kJ (179 kcal). Kulhydrat 29 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 0,5 g

Ude og Hjemme, uge 47, 2011