Ingredienser

  • 1 l rødvin eller æblemost
  • 1 dl mørk rom
  • 1 spsk lys rørsukker
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 stjerneanis
  • 2 stk hel kanel, ca. 5 cm
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 æble til pynt

Tilberedning

Kom æblemost, rom og rørsukker i en gryde og varm det op – det må ikke koge! Riv citronen fint. Tilsæt revet ingefær, stjerneanis, kanel og citronskal. Tag gryden af varmen og lad det trække et par timer.

Lun æbletoddyen inden servering og servér toddyen i glas med skiver af æble.

TIP
Toddy kan selvfølgelig også laves uden rom som en alkoholfri drik.

Frugt og grønt pr. person

100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

820 kJ (195,3 kcal). Kulhydrat 33,2 g. Fedt 0,4 g, heraf mættet fedt 0,1 g

Ude og Hjemme, uge 51, 2011