GIV LIV

Frugt og bær

  • Jordbærtiramisu

    Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Tag 2 dl jordbærskiver fra til pynt. Bland resten af jordbærene, 4 spsk sukker, friskpresset appelsinsaft og eventuelt Grand Marnier. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, til det er cremet. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Fordel ladyfingers i et… Læs mere »

  • Katrineblommekage

    Let syltede blommer Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad. Dej Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker… Læs mere »

  • Kvarkkage med bagte rabarber

    Kvarkkage Del æggene i blommer og hvider. Riv skallen fint af appelsinen. Pisk æggeblommer og sukker sammen med kardemomme og appelsinskal. Pisk kvarken sammen med æggemassen lidt efter lidt, så alle klumper piskes ud. Rør olien i massen. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Pisk æggehviderne stive med salt. Rør 1/3… Læs mere »

  • Panna cotta med æble og brændte mandler

    Panna cotta Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl mælk op med sukker og vaniljekorn, til det smelter. Kram vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme mælk. Bland den varme mælk med den kolde, og hæld mælken op i 4 glas. Lad dem stivne… Læs mere »

  • Råsyltede blommer

    Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel… Læs mere »

  • Skyr med luksusdrys

    Luksusdrys Skær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. til det er sprødt. Afkøl rugbrødet og smuldr det i en blender. Hak mandlerne og vend dem i drysset sammen med soltørrede blåbær. Skyr… Læs mere »

  • Trifli med marinerede sommerbær

    Marinerede sommerbær Rens bærrene og kom dem i en skål. Hæld likør eller dessertvin over bærrene og vend dem forsigtig rundt. Lad bærrene marinere, mens du tilbereder cremen. Vaniljecreme Pisk æggeblommerne sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i… Læs mere »

  • Æble-pære kage

    Skræl pærer og æbler, fjern kernehusene og skær dem i både. Smør et tærtefad med ½ spsk flydende margarine. Kom frugten i tærtefadet og drys kanel og farin over. Bland havregryn med knuste makroner, resten af den flydende margarine og honning. Fordel blandingen over frugten. Bag kagen ved 200 grader i 25-30 minutter, til frugten… Læs mere »

  • Æbleboller

    Bland alle de tørre ingredienser sammen i én skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden. Riv æblerne. Pisk langsomt æggeblandingen ud i melblandingen og rør de revne æbler og de hakkede nødder i dejen. Fordel dejen i muffinsforme og lad dem hæve i 15 min. hvis du har brugt gærblanding. Bag bollerne ved… Læs mere »

  • Æblegløgg

    Skær skallen af appelsinen uden at få for meget af det hvide med. Skær ingefæren i tynde skiver. Kog æblemost op i en gryde med appelsinskal, ingefær, kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerne anis og farin eller muscovadosukker. Kog det langsomt op under låg, og lad gløggen simre under låg i 45 minutter. Tag lidt af… Læs mere »