Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 5 spsk sukker
  • 12 stk Ladyfingers
  • 2½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 spsk Grand Marnier (eventuelt)
  • 2 pasteuriserede æg, et lille bæger
  • 1 stang vanilje
  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 1½ pasteuriseret æggehvide, et lille bæger
  • 25 g mørk chokolade

Tilberedning

Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Tag 2 dl jordbærskiver fra til pynt. Bland resten af jordbærene, 4 spsk sukker, friskpresset appelsinsaft og eventuelt Grand Marnier. Pisk æggeblommerne med 1 spsk sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, til det er cremet. Vend yoghurten i. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. Fordel ladyfingers i et fad. Fordel jordbærblandingen over, og fordel så yoghurtblandingen over. Stil desserten i køleskab en times tid. Drys hakket chokolade over og pynt med jordbærskiver.

TIP
Ladyfingers kaldes også kattetunger eller Savoiardi. Det er lette, sprøde og søde, lange eller ovale småkager, der især bruges til triffli og tiramisu. Man kan også portionsanrette desserten.

 

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

749 kJ (178 kcal). Kulhydrat 28,5 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g