Ingredienser

  • 1 kg faste blommer, blå eller røde
  • ½ stilk citrongræs
  • 20 g ingefær
  • 400 g Muscovado sukker eller mørk farin
  • 250 g sukker
  • 1 tsk atamonpulver
  • 1 dl lime- eller citronsaft

Tilberedning

Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel dem i mindre portioner i glas. Opbevar de råsyltede blommer mørkt og køligt.

TIP
Servér blommerne som syltetøj, som tilbehør til stegt kød eller som en dejlig let dessert med en spiseskefuld syrnet fløde til.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. 100 g: 700 kJ (180 kcal) fordelt på: protein 1 % kulhydrat 98 % fedt 1 % (mindre end 1g)

UrbanHjemmesiden