Ingredienser

  • 1 lille rødløg
  • 1 bundt radiser
  • 1 dl creme fraiche, 6% fedt
  • 1 spsk mayonnaise, fedtreduceret
  • 1 lille bundt dild
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 125 g marinerede sild
  • ½ agurk
  • 2 tykke skiver fuldkornsrugbrød, 200 g
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber.

Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g.

Hjertenyt nr. 1, 2015