Ingredienser

  • 150 g kogte kartofler
  • 150 g grønne bønner
  • 1 rød chili
  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille rødløg
  • 2 dl skyr, fromage frais eller kvark
  • 2 tsk karry
  • 200 g marinerede sild (drænet vægt)
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød, ca. 300 g

Tilberedning

Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry, chili, persille og halvdelen af løgene. Skær sildene i stykker i 1 cm bredde og vend dem i dressingen. Smag sildesalaten til med salt og peber.

Servér sildesalaten på tykke skiver rugbrød og drys med resten af løgene.

Frugt og grønt pr. person

60,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1538 kJ (366,1 kcal). Kulhydrat 56,4 g. Fedt 9,9 g, heraf mættet fedt 2,2

Ude og Hjemme, uge 12, 2012