Ingredienser

Fuldkornsrissalat
  • 2 dl fuldkornsris
  • 250 g grønne bønner
  • 500 g broccoli
  • 1 avocado
  • saft af ½ citron
  • 100 g spæde salater
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk rød- eller hvidvinseddike
  • salt og peber
  • 300 g varmrøget laks
Korianderdressing
  • 2 dl yoghurt naturel, 1½%
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt og peber
  • 1 bundt koriander
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Fuldkornsrissalat
Skyl risene, og kog dem efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og lad dem afdryppe.

Nip bønnerne. Del broccolien i små buketter. Kog bønner og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 minutter, til de er møre med lidt bid i. Lad grønsagerne afkøle. Halvér eventuelt bønnerne.

Skær avokadoen i tynde både, og dryp citronsaft over. Skyl salaten, og slyng den tør. Snit forårsløgene, og gem dem til senere. Skyl persillen, og hak den. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak hvidløget fint.

Vend ris med bønner, broccoli, avokado, salat, persille, chili, hvidløg og olivenolie. Smag salaten til med vineddike, salt og peber. Del laksen i mindre stykker, og fordel den i salaten.

Korianderdressing
Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med salt og peber. Hak korianderen, og vend den i dressingen.

Top rissalaten med forårsløg, dryp korianderdressing over og servér brød til.

 

Frugt og grønt pr. person

302 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2722 kJ (648 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 34, 2014