Ingredienser

  • 1 løg
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl vand
  • salt og peber
  • 450 g optøet, hel spinat
  • 100 g feta, 40+
  • 6 tomater
  • 1 tsk raps- eller olivenolie
  • 1 spsk friske timianblade
  • 1 kg små kartofler

Tilberedning

Hak løget. Rør en fars af løg, hakket kød, æg, havregryn og vand og krydr den med salt og peber. Lad farsen hvile ½ times tid i køleskabet. Form farsen til et rektangel på et stykke bagepapir eller folie. Fordel spinat og feta på farsen et stykke fra kanten. Rul farsen sammen som en roulade – brug bagepapiret til at styre farsen med. Læg farsbrødet med sammenføjningen nedad i en bradepande eller et ildfast fad, beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Tjek med en kødpind om farsbrødet er gennemstegt. Saften skal være klar og osten smeltet.

Halvér tomaterne, pensl dem med olie og drys med timian. Bag dem sammen med farsbrødet de sidste 15 min.

Skær farsbrødet i skiver og servér bagte tomater og kogte kartofler til.

TIP
Farsbrødet er nemmest at skære i pæne skiver, når det er kølet lidt af. Rester smager godt med en kold kartoffelsalat til.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2387 kJ (568,2 kcal) Kulhydrat 67,5 g. Fedt 19,2 g heraf mættet fedt 7,7 g