Ingredienser
Lammespyd- 400 g lammemørbrad
- 3 spsk citronsaft
- 2 kviste frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 salatløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 potte frisk basilikum
- ½ tsk salt
- peber
- 200 g couscous
- ½ blomkål
- 4 kviste mynte
- ½ tsk salt
- peber
- 1 dl yoghurt naturel 1½%
Tilberedning
Lammespyd
Kom lammemørbrad i en frysepose med citronsaft, rosmarin og presset hvidløg. Lad kødet marinere i ca. 1 time.
Grillede grønsager
Skær peberfrugterne i tykke strimler. Skær aubergine og courgette i skiver. Skær løget i både. Vend forsigtigt grønsagerne med olien.
Grill grønsagerne til de er møre og får farve. Vend de grillede grønsager med basilikum, og krydr med salt og peber.
Blomkåls-couscous
Kog couscous som angivet på emballagen og afkøl. Kom blomkål i en foodprocessor sammen med mynte og blend til en couscouslignende konsistens. Vend med couscous og krydr med salt og peber.
Fordel kødet på spyd og grill i ca. 3 minutter på hver side. Servér med grillede grønsager, blomkåls-couscous, og dryp yoghurt over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 55 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 33, 2015