Ingredienser

  • 1 lammefilet, ca. 200 g
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • peber
  • saft af 1 citron
  • 500 g nye kartofler
  • 1 lille spidskål
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • 50 g fetaost 40+
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk grovkornet sennep

Tilberedning

Krydr lammefileten med hakket rosmarin, presset hvidløg, salt og peber. Pres citronsaft over og lad kødet marinere et par timer.

Skrub kartofler og kog dem lige netop møre. Halvér kartoflerne.

Grill kødet på en varm grillpande i ca. 4 minutter på hver side afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden.

Halvér kålen, fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen fint. Drys med sukker og salt, og kram den godt. Skær agurk i skiver på skrå og rødløget i tynde både.

Vend kartofler med kål, agurk, løg, smuldret fetaost og hakket dild.

Rør en dressing af olie, eddike, honning og sennep og dryp over salaten. Skær kødet i skiver og fordel salaten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 230 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (290 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g.

Hjertenyt nr. 1, 2015