Ingredienser

24 stk.
  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 30 g hørfrø
  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 25 g forskellige kerner til drys, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø

Tilberedning

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter.

Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det øverste stykke bagepapir, prik dejen med en gaffel, og skær hvert stykke ud i ca. 12 stykker. Løft bagepapiret med dej over på bageplader. Pensl med vand, og drys med kerner. Kør forsigtig kagerullen over knækbrødsdejen, og bag knækbrødene ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Skru ned til 100 grader, og bag brødene færdige i 15 minutter, til de er sprøde.

Lad knækbrødene køle af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Frugt og grønt pr. person

Pr. stk.: Kostfibre 2 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 300 kJ/75 kcal Protein 2 g Kulhydrat 12 g Fedt 2 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

LK2020-16