Ingredienser

Marineret fisk
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød eller grøn chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt peber
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 800 g hel torsk
Fyld
  • 1 løg
  • 4 tomater
  • 3 peberfrugter i forskellige farver
  • ½ citron
  • 100 g grønne oliven med sten
  • 2 dl vand
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød eller batbout (marokkansk brød)

Tilberedning

Marineret fisk
Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade.

Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer.

Fyld
Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af tajinen. Læg fisken med marinaden ovenpå. Skær peberfrugterne i strimler og citron i skiver og fordel på fisken. Fordel olivene ovenpå. Hæld vand ved og læg låg på.

Stil tajinen i ovnen ved ca. 250 grader i ca. 30-40 minutter til fisken er gennembagt og grøntsagerne møre.

Servér retten med batbout eller fuldkornsbrød. Se opskrift på batbout her.

TIP
I stedet for torsk, kan du bruge ørred, rødfisk, laks, sej, kuller, kulmule, lange, brosme eller sandart. Du kan også bruge store rejer med skal.

Hvis du ikke har en tajine, kan du bruge et stort ovnfast fad og lægge låg eller stanniol over.

I stedet for batbout kan retten serveres med fuldkornscouscous.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ / 500 kcal Kulhydrat: 63 g Fedt: 13 g, heraf mættet fedt: 2 g

Hjertevarm mad 2017