Ingredienser

Batbout (15 stk.)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 200 g grov eller fin semolinamel
  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand

Tilberedning

Batbout
Bland salt, sukker, fuldkornsmel og semolina i en stor skål. Lav en lille fordybning i melblandingen og smuldr gæren ned i fordybningen.

Tilsæt lidt vand for at opløse gæren, og derefter resten af vandet til at ælte dejen sammen. Ælt dejen til den er blød og elastisk og lige netop slipper bordet. Alternativt røres den på røremaskine.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Del dejen i 15 stykker – alt efter hvor store du ønsker brødene – og form dem til boller. Læg dem på et viskestykker drysset med mel og læg et andet viskestykker over. Lad dem hvile et lunt sted i 5 minutter.

Rul bollerne flade som pandekager – ca. 2-3 mm tykke. Lad dem hæve endnu 10 minutter. Steg brødene på en varm pande, uden fedtstof, og vend dem jævnligt på panden. Brødene skal gerne hæve på panden, så de bliver hule indeni.

TIP
Disse brød kan laves med mange typer mel, og bliver også gode med 100% fuldkorn af både fine og grove typer. Brødene kan også laves med majsmel.

Dejen kan slås op dagen i forvejen og langtidshæves i køleskabet. De kan også laves med surdej i stedet for gær.

Dejen kan også deles i flere stykker, så du får flere mindre brød.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 500 kJ / 125 kcal Kulhydrat: 25 g Fedt: 1 g heraf mættet fedt: < 1

Hjertevarm mad 2017