Ingredienser

Palak gosht
  • 2 store løg
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 400 g magert lammekød i tern
  • 1 helt hvidløg
  • 100 g frisk ingefær
  • 3 store tomater
  • 3 stk. sort kardemomme
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 tsk. rød chilipulver
  • 1 tsk. salt
  • ½ liter vand
  • 1 kg frisk spinat
Tilbehør
  • 1 portion raita (Tzaziki)
  • 1 portion roti (fladbrød)

Tilberedning

Palak gosht
Pil og hak løgene fint. Varm olien i en gryde og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt kødet og steg det med i 4-5 minutter ved høj varme.

Pil hvidløgene og skræl ingefær. Knus begge dele i en morter eller minihakker eller riv dem fint. Hak tomaterne og bland dem i kødet sammen med ingefær/hvidløgsblandingen, og steg i 1 minut. Skru ned til middelhøj varme. Tilsæt krydderierne og svits i et par minutter. Hæld vandet ved og kog op. Skru ned til lavt blus og lad retten simre til al vandet er fordampet, kødet mørt og saucen tyk. Rør rundt engang i mellem.

Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe grundigt af. Hak den fint og vend den i gryderetten. Lad retten simre i endnu 30 minutter ved laveste varme. Rør engang i mellem. Kog til sidst retten godt igennem ved høj varme under omrøring, til al synlig væske er fordampet.

Tilbehør
Servér med raita og roti.

TIP
I stedet for roti kan retten serveres med kogte fuldkornsris eller fuldkornsnaan.

En lille klat græsk yoghurt smager også godt til. Det fremhæver de forskellige smage i retten.

Frugt og grønt pr. person

425 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 82 g Fedt: 14 g, heraf mættet fedt 4 g

Hjertevarm mad 2017