Ingredienser

Majssuppe
  • 1 løg
  • 1 stor kartoffel
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g majskerner, gerne fra frost
  • 1½ l hønsebouillon
  • salt
Stegt oksekød og kidneybønner
  • 300 g oksekød i wokstrimler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner i saltlage
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 15 bundt koriander eller persille
Tilbehør
  • 2 fuldkornstortillas
  • 2 avokado
  • 1 limefrugt
  • ½-1 tsk tørrede chiliflager

Tilberedning

Majssuppe
Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt.

Stegt oksekød og kidneybønner
Skær kødet ud i så små stykker, at de kan være på en ske. Varm olien op på en pande, og brun kødet på alle sider. Tag kødet af panden. Hak løget, skær peberfrugten i små tern, og svits det hele på panden under omrøring, til det er mørt. Hæld vandet fra kidneybønnerne, og varm dem på panden sammen med løg, peberfrugt og kød. Smag til med presset hvidløg, spidskommen, salt og peber.

Varm tortillaerne på en varm grillpande eller under grillen i ovnen. Mos avokadokødet, og smør på tortillaerne. Drys med limesaft og hakket chili, og skær tortillaerne i trekanter.

Servér suppen med et drys af kød og bønner og med tortillas ved siden af.

Frugt og grønt pr. person

363,3 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2309 kJ (550 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 3,7 g

Hjertesund mad, uge 4, 2014