Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 400 g hakket oksekød, max. 10% fedt
  • 1 glas tacosauce, fx medium hot
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • 1 avocado
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1spsk lime- eller citronsaft
  • salt
  • 1 tsk chili eller syltet jalapeno chili (kan udelades)
  • 8 medium fuldkornstortillas
  • ½ icebergsalat
  • 3 tomater
  • ½ agurk
  • 200 g majskerner

Tilberedning

Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber.

Skær avocadoen over og tag kødet ud. Rens peberfrugten for stilk og kerner. Skær peberfrugten i mindre stykker. Kom avocado og peberfrugt i en blender eller foodprocessor og mix det jævnt. Smag til med hvidløg, limesaft, salt og eventuelt friskhakket eller syltet chili.

Varm pandekagerne efter anvisning på emballagen. Fyld pandekagerne med kødsauce, grøn salsa og snittet icebergsalat, tomater og agurk i skiver og majskerner.

TIP
Grøn salsa smager også godt som dip til grønsagsstænger.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 355 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2410 kJ (580 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g . Fedtenergi 30%