Ingredienser

Baba ganoush
  • 2 auberginer
  • 3 fed hvidløg
  • 20 g tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Sprød blomkål
  • 1 blomkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 lille bundt persille
  • salt og peber
Lam
  • 2 lammefileter
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 store fuldkornspitabrød

Tilberedning

Baba ganoush
Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er rynkede og bløde. Afkøl auberginerne.

Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie, og blend det til en dip. Smag til med salt og peber.

Sprød blomkål
Del blomkålen i små buketter. Varm olien på en pande, tilsæt karry, og rist blomkål under omrøring. Tilsæt hakket persille, og smag til med salt og peber.

Lam
Krydr kødet med salt og peber. Grill kødet i ca. 3 minutter på hver side. Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Lun pitabrødene, og servér dem til baba ganoush med lam og ristet blomkål.

TIP
Lammefilet fås både med og uden fedtkant. Tilberedes det med fedtkant, kasseres den inden kødet spises.

Auberginerne kan med fordel grilles, da det giver en dejlig smag til dippen.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (540 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g

UH3614