Ingredienser
- 600 g afpudset lammebov
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt fennikelfrø
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 kanelstænger
- 5 dl bouillon
- 4 gulerødder
- ½ knoldselleri
- 50 g tørrede abrikoser
- salt og peber
- 1 bundt koriander
- 4 dl couscous eller ris, 320 g
Tilberedning
Skær kødet i tern. Hak løgene. Varm halvdelen af olien i en gryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op. Varm resten af olie op og brun løgene. Kom kød, presset hvidløg og krydderier i gryden og tilsæt bouillon. Lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer.
Skræl gulerødder og selleri.
Skær gulerødderne i skiver og sellerien i tern. Kom grønsagerne i gryden til kødet sammen med abrikoser, og lad det simre i yderligere ca. 15 minutter, til grønsagerne er møre.
Smag retten til med salt og peber. Tilsæt hakket koriander og servér retten med dampet couscous.
Frugt og grønt pr. person
257 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2879 kJ (686 kcal). Kulhydrat 83 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g
Ude og Hjemme, uge 51, 2012