Ingredienser
- 1 kylling, ca. 1200 g
- 1 tsk. groft salt
- 2-3 persillerødder
- 3 gulerødder
- 2 porrer
- 300 g selleri
- 200 g grønkål
- 100 g parboiled spelt, parboiled hvedekerner, hel byg, perlebyg, perlespelt eller perlerug
- 1 bundt persille
- 1 ubehandlet citron
- 4 skiver fuldkornshvedebrød
Tilberedning
Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog vandet og fjern skum fra overfladen. Tilsæt 1 tsk. salt, skum af igen og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter.
Skyl og skræl grøntsagerne. Flæk eventuelt persillerødderne og skær dem, gulerødderne og porrerne i skiver. Skær sellerien i små tern. Rib grønkålsbladene fra stilken, hak bladene groft og hak stilken helt fint.
Tag kyllingen op af suppen og lad kyllingen køle af. Kom rodfrugte, porrer og korn i suppen og kog den i 20 minutter. Tilsæt grønkålen og kog suppen i yderligere 10 minutter.
Riv 1 tsk. citronskal fint. Hak persillen. Pil kødet af kyllingen. Tag halvdelen af kødet fra og gem det fx til en hønsesalat – opbevar det eventuelt på frost. Skær eller pluk resten af kødet i mindre stykker og kom det i suppen sammen med hakket persille og citronskal. Kog suppen op og smag den til med salt og peber.
Servér suppen med brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 375 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g
UH4711