Ingredienser
Grønkålssuppe- 2 løg
- 500 g kartofler
- 3 gulerødder
- 1 porre
- 500 g frisk grønkål
- 1 spsk. olivenolie
- 1 liter bouillon
- 3 kviste frisk timian
- 1 dl sødmælk
- peber
- 80 g små chorizopølser
- 8 skiver groft brød, 400 g
Tilberedning
Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint.
Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt grønkålen, og lad suppen koge i yderligere ca. 10 minutter. Fjern timiankvistene, tilsæt sødmælk, og blend suppen en lille smule. Der skal stadig være fyld i suppen. Smag suppen til med peber.
Skær pølserne i skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Servér suppen med sprødstegt chorizo og groft brød.
TIP
I stedet for frisk grønkål kan du bruge 250 g hakket grønkål fra frost.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (590 kcal). Kulhydrat 90 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g
UH4514