Ingredienser

Grønkålssuppe
  • 2 løg
  • 500 g kartofler
  • 3 gulerødder
  • 1 porre
  • 500 g frisk grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 liter bouillon
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 dl sødmælk
  • peber
Tilbehør
  • 80 g små chorizopølser
  • 8 skiver groft brød, 400 g

Tilberedning

Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint.

Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt grønkålen, og lad suppen koge i yderligere ca. 10 minutter. Fjern timiankvistene, tilsæt sødmælk, og blend suppen en lille smule. Der skal stadig være fyld i suppen. Smag suppen til med peber.

Skær pølserne i skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Servér suppen med sprødstegt chorizo og groft brød.

TIP
I stedet for frisk grønkål kan du bruge 250 g hakket grønkål fra frost.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (590 kcal). Kulhydrat 90 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g

UH4514