Ingredienser

Jordskoksuppe
  • 1 løg
  • 750 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 2 æbler
  • salt og peber
  • frisk timian
Kartoffelbrød
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød
  • 100 g revet ost 30+
  • 4 store kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 kviste rosmarin

Tilberedning

Jordskoksuppe
Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, fjern stilke og kernehuse, og skær dem i mindre stykker.

Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og rosmarin i et par minutter. Hæld bouillon ved, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til jordskokkerne er møre.

Blend suppen til en ensartet konsistens. Spæd eventuelt til med mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber, og top suppen med æbler og frisk timian.

Kartoffelbrød
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Top med ost. Skær kartoflerne i ultratynde skiver, og fordel dem taglagt på brødene.

Dryp olivenolie over, og bag brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Drys med hakket rosmarin, og servér brødene til suppen.

TIP
Trænger du til variation? Så erstat mængden af jordskokker med knoldselleri og lav en sellerisuppe i stedet.

Frugt og grønt pr. person

328 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2367 kJ (564 kcal). Kulhydrat 93 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 5 g

Hjertenyt nr. 3, 2014