Ingredienser

Kyllingeboller
  • 1 løg
  • 400 g hakket kyllingekød 3-6 %
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2½ spsk. teriyaki sauce
Nudelsalat
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 lime
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 10 radiser
  • 1 bakke spinat
  • 1 bakke spirer
  • 300 g fuldkornsnudler
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 potte frisk koriander

Tilberedning

Kyllingeboller
Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab.

Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en smule, før de glaseres med teriyaki sauce.

Nudelsalat
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Lav en dressing af soja, finthakket chili og limesaft.

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tynde stave. Lav flotte spåner af agurken med en kartoffelskræller, og skær radiserne i tynde skiver.

Skyl spinat og spirer godt, og slyng den tør. Vend grønsager med dressingen.

Kog nudlerne, som angivet på emballagen, og afdryp. Vend nudler med grønsager og servér med kyllingeboller. Drys sesamfrø og koriander over.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 170 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (490 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 13, 2016
Ude og Hjemme