Ingredienser

Agurkesuppe
  • 2 agurker
  • 1 chili
  • 100 g daggammelt hvedebrød uden skorpe
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1½ dl cremefraiche 6%
  • ½-1 dl grønsagsbouillon
Rugbrødschips
  • 200 g rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
Tilbehør
  • 75 g røget laks
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Agurkesuppe
Skær agurkerne i tern. Flæk chilien,
skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern.

Kom agurker,
chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet
konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon.

Rugbrødschips
Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet
med olien, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter. Skær brødet i
mindre stykker.  

Anret suppen
med røget laks, skåret i mundrette stykker, og pynt med karse. Servér sprøde
rugbrødschips til.

Frugt og grønt pr. person

148 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1167 kJ (278 kcal). Kulhydrat 41 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 22, 2014