Ingredienser

  • 600 g kylling med ben, fx overlår
  • 1 stk løg
  • 100 g selleri
  • 1 stk gulerod
  • 100 g grønne bønner
  • 1 stk rød peberfrugt
  • ½ stk rød chili eller efter behag
  • 1-4 fed hvidløg efter behag
  • 1 cm frisk ingefær
  • ½ spsk rapsolie
  • 3 tsk karry
  • 3 hele nelliker
  • 3½ dl hønsebouillon
  • salt og peber
  • 1 spsk mel
  • 1 knivspids sukker
Tilbehør
  • 2 dl ris

Tilberedning

Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren.
Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter.
Ryst melet sammen med lidt vand i en meljævner. Rør jævningen i under omrøring og kog i yderligere 10 minutter sammen med peberfrugt og bønner. Smag til med sukker og eventuelt salt.
Servér retten med kogte, løse ris.

TIP
Retten er krydret uden at være stærk.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal) fordelt på: protein 25% kulhydrat 55% fedt 20% (16 g)

Hjerteforeningens kogebog "Mad til rigtige mænd"