Ingredienser

  • 500 g magert lammekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 kg små vaskede kartofler
  • 150 g perle- eller skalotteløg
  • 300 g gulerødder
  • 300 g majroer
  • 200 g ærter, frosne eller friske
  • 1 bundt persille

Tilberedning

Brun kødet på alle sider i olien i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré, og svits det med et øjeblik. Drys melet i, og rør det sammen med kødet. Dæk kødet lige akkurat med vand, kog det op, og lad det koge i 45 minutter.

Kom kartoflerne i gryden, og lad dem koge med i 15 minutter. Pil løgene, skær gulerødderne i skiver og majroerne i både. Vend gulerødder og majroer i saucen, og lad dem koge med i 10 minutter. Tilsæt ærter, kog det hele igennem, og smag retten til med salt og peber. Drys med hakket persille.

TIP
Hvis kartoflerne har meget forskellig størrelse, kan du dele de største, så de får samme størrelse som de mindste.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 4 g

UH1914