Ingredienser

Gravad laks
  • 1 laksefilet med skind, ca. 1 kg
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk fint salt
  • peber
Rævesauce
  • 75 g brun farin
  • 50 g dijonsennep
  • ½ dl vineddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt dild
  • salt og peber
Tilbehør
  • 8 skiver surdejsbrød, 400 g
  • 1 hjertesalat
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • ½ agurk

Tilberedning

Gravad laks
Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt.

Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne et par dage.

Rævesauce
Pisk brun farin, sennep, eddike og olie sammen. Hak dilden og vend den i saucen. Smag den til med salt og peber.

Rist brødet. Skyl salaten og slyng den tør. Skær agurken i skiver og skiverne i strimler. Skær laksen i tynde skiver. Beregn 75 g laks i skiver pr. person. Top brødene med salat, laks, agurk, peberrod og rævesauce.

TIP
Når laksen er gravad kan den holde sig i køleskab i op til 1 uge i en beholder med låg. Retten kan også serveres som en del af en julefrokost, og så er der til 8 personer.

Frugt og grønt pr. person

65 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3289 kJ (783 kcal). Kulhydrat 89 g. Fedt 30 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 48, 2013