Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 2 store tomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili eller efter behag
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 2 ds tun i vand
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 peberfrugter
  • 100 g revet ost, fx mozarella
  • 4 skiver hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå tomaterne og hak dem groft. Hak løg, hvidløg, chili og sorte oliven. Dræn tunen og pluk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne.

Halver peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Kom fyldet i peberfrugterne og bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter. Drys med ost og bag dem endnu i 10 minutter. Servér peberfrugterne med brød til.

TIP
Ris kan erstatte bulgur. Tomater, courgetter og auberginer kan tilberedes med samme fyld. Courgetter og auberginer skal flækkes, pensles let med olie og bages i ca. ½ time ved 200 grader for at man kan udhule dem. Brug ”indmaden” fra grøntsagerne til at blande i fyldet.

Frugt og grønt pr. person

310 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2375 kJ (550 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g