Ingredienser
Chili med hvide bønner- 250 g tørrede, hvide bønner
- 6 stilke rosmarin
- 5 fed hvidløg
- 2 store løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 rød peber
- 1 grøn peber
- 1 dåse flåede tomater
- ½-1 tsk chiliflager eller -pulver
- 1 svinemørbrad
- salt
- 8 spsk syrnet fløde 9%
- ½ bundt koriander eller persille
- 4 dl rå ris
Tilberedning
Chili med hvide bønner:
Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde natten over i køleskabet eller mindst 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og tilsæt 3 stilke rosmarin og 3 fed hvidløg, der er halverede. Kog bønnerne til de er møre uden at være udkogte. Det kan vare fra 30 minutter til 90 minutter afhængigt af bønnerne. Smag på bønnerne ind i mellem for at tjekke, om de er møre. Hæld kogevandet væk. Hak løgene groft og skær peberfrugterne i tern, ca. 1½x1½ cm. Svits løg og peberfrugter i 1 spsk. olie i en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt 2 fed, grofthakkede hvidløg, 3 stilke rosmarin og chili. Blend tomaterne og hæld dem ved. Kog retten i 20 minutter.
Svinemørbrad:
Skær sener og fedt af mørbraden. Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver. Varm 1 spsk. olie op på en pande og brun bøfferne hurtigt på begge sider og krydr med salt og peber.
Vend kødet sammen med bønnerne og lad retten simre 10 minutter. Smag retten til med salt, peber og evt. mere chili.
Servér chilien med kogte ris. Kom en klat syrnet fløde på toppen af hver portion og drys med grofthakket koriander eller persille.
TIP
Du kan bruge bønner fra dåse i stedet for de tørrede. Brug 2 dåser bønner i saltlage og skyl dem under koldt vand, inden du tilsætter dem til retten, ligesom de kogte bønner. Du kan bruge alle slags bønner til chilien.
Frugt og grønt pr. person
448 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3613 kJ (860 kcal). Kulhydrat 123 f. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g
Ude og Hjemme, uge 35, 2011