Forside > > Sundhed > Kostråd > Kur > 28-dages-kuren er ikke hjertesund

28-dages-kuren er ikke hjertesund

Her er en kur, der blot varer 4 uger – altså 28-dage.

Kuren har en fast plan for hvad du må og skal spise – der er nogle helt fast regler for kuren, som følges slavisk. 28-dages-kuren beskrives som ”et system baseret på en kemiske reaktion i kroppen, der ikke kan relateres til det daglige kalorieindtag” og lover et vægttab på ca. 11 kg på 28 dage.

Der eksisterer ikke nogen kemisk reaktion i kroppen, som kan aktivere et vægttab, sådan som diæten foreskriver. Vægttab handler altid om kalorieunderskud. At indtage færre kalorier end du forbrænder. Det handler om kalorieunderskud. Et forventet vægttab på ca. 11 kg på 28 dage er både urealistisk og usundt. 

Diæten forløber efter et meget disciplineret spisemønster, hvor hverken brød, sukker, kaffe og alkohol indgår. Den kan være svær at integrerer i en normal hverdag og urealistisk som livsstil, idet morgenmaden fx er stegt laks. Når brød undgås udfordres hjertesundheden, hvor fuldkorn er en vigtig brik i sænkning af kolesterol. 

Flere af opskrifterne fra kuren er sunde og grønne, men diæten er en urealistisk kur, og ikke vejen til en hjertesund livsstil.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)