Kur

Ingen slankekur er et magisk quickfix. Den bedste slankekur findes simpelthen ikke. Læs her om vores anbefalinger til slankekure.

Værd at vide om kure

Der findes et utal af slankekure, som lover hurtige og store vægttab, men holdbarheden? Den bedste kur er en kostomlægning, som du kan holde på den lange bane, hvor du gradvis ændrer trin for trin. En kostomlægning, som passer til dig og dine præferencer. 

Kun få mennesker lykkedes at fastholde et vægttab på den lange bane. Fokus på kuren fordamper over tid og vi falder tilbage i gamle vaner. Vægten stiger igen. Så slankekur er ikke vejen frem. Faktisk er det usundt for hjertet, når vægten svinger op og ned, som sker ved en slankekur.

Det handler om at have fokus på sundheden frem for tallet på badevægten. At lægge en realistisk plan for en sund livsstil, få nogle sunde vaner i familien og sunde fødevarer i køleskabet. Sætter rammen for det sunde med mængder, madvalg, portionstørrelser og hyppighed. 

Hvorfor er det så svært at tabe sig?

Kroppen arbejder imod et vægttab. Meget tyder på, at det er lettere at øge kropsvægten end at sænke den. Kroppen og hjernen tilpasser sig hurtigt en øget kropsvægt.

Hjernen vil se et vægttab, uanset fedtvævets størrelse, som en trussel mod energireserverne. Automatisk igangsættes processer som stimulerer madlyst og nedsætter forbrændingen. Kroppen er bygget til at beskytte kroppen med dårlige tider ved at modarbejde vægttab.