Ingredienser

Tandoori-kylling
  • 4 kyllingeoverlår
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. Tandoori-krydderi
  • 1 tsk. salt
  • peber
Asiatisk spidskål
  • 1 spidskål
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 10 radiser
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 1 bundt koriander
  • saft af 1 lime
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
Tilbehør
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 bundt mynte
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 2 fuldkorns naanbrød

Tilberedning

Tandoori-kylling
Tænd ovnen på 225 grader.

Fjern ben og skind fra kyllingelårene. Pak dem lidt sammen, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Pensl kyllingelårene med olie og krydr med Tandoori, salt og peber. Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og kødet gennemstegt.

Asiatisk spidskål
Halvér spidskålen, fjern stokken og de yderste blade, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.

Skær radiser i skiver. Halvér agurken på langs, og skær agurk i skiver.

Skær mango i både, og hak koriander.

Rør en dressing af limesaft, fiskesauce og sukker og vend i kålen sammen med radiser, agurk, mango og koriander.

Rør yoghurt med ingefær, hakket mynte, salt og peber.

Servér Tandoori-kylling med asiatisk spidskål, naanbrød og yoghurt dressing.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (460 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 3 g

UH1717