Ingredienser

Marineret kylling
  • 500 g kyllingebryst uden skind og ben
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl yoghurt naturel 1½%
  • ¾ tsk. paprika
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ¾ tsk. stødt koriander
  • ¾ tsk. stødt mangopulver
  • 1 spsk. revet ingefær
  • ½ tsk. tandoori-masala (krydderi)
Sauce
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor tomat
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. salt
  • ½ spsk. reven ingefær
  • 1 tomat
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ¾ dl madlavningsfløde 8%
Salat
  • 1 hjertesalat
  • ½ spidskål
  • ½ agurk
  • ½ citron
Tilbehør
  • 4 dl rå fuldkornsbasmatiris
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 bundt frisk koriander

Tilberedning

Marineret kylling
Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid.

Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Sauce
Pil løg og hvidløg og hak det. Skær tomaten i tern. Varm olien i en gryde og svits løget. Tilsæt alle krydderier og lad dem stege et par minutter til aromaerne frigives. Tilsæt hvidløg og ingefær. Tilsæt tomater og peberfrugt i tern og de hakkede tomater og lad saucen simre under låg ved medium varme ca. 10 minutter.

Blend saucen helt fin. Vend den stegte kylling i saucen og lad den simre i 5 minutter. Tilsæt fløde og kog op.

Salat
Skyl og tør salaten og snit den groft. Snit kålen fint. Skær agurkerne i skiver og bland med salat og kål. Vend grøntsagerne med citronsaft.

Tilbehør
Retten pyntes med den grønne peberfrugt skåret i strimler og frisk koriander og serveres med salat og kogte ris som tilbehør.

TIP
I stedet for mangopulver, kan du bruge en halv limefrugt. Skrab kød og saft ud af limefrugten med en teske.

Skift kyllingebryst ud med kyllingelår og steg retten færdig i ovnen i ca. 40 min i alt. Uden saucen kan kyllingelårene nemt komme i ungernes madpakke eller serveres med en tomat- og løgsalat til en hurtig frokost.

Frugt og grønt pr. person

360 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal) Kulhydrat 80 g Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4 g

Hjertevarm mad 2017