Ingredienser
Marineret kylling- 500 g kyllingebryst uden skind og ben
- 1 fed hvidløg
- ½ dl yoghurt naturel 1½%
- ¾ tsk. paprika
- ¾ tsk. stødt spidskommen
- ¾ tsk. stødt koriander
- ¾ tsk. stødt mangopulver
- 1 spsk. revet ingefær
- ½ tsk. tandoori-masala (krydderi)
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stor tomat
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. salt
- ½ spsk. reven ingefær
- 1 tomat
- 1 rød peberfrugt i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- ¾ dl madlavningsfløde 8%
- 1 hjertesalat
- ½ spidskål
- ½ agurk
- ½ citron
- 4 dl rå fuldkornsbasmatiris
- 1 grøn peberfrugt
- 1 bundt frisk koriander
Tilberedning
Marineret kylling
Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid.
Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Sauce
Pil løg og hvidløg og hak det. Skær tomaten i tern. Varm olien i en gryde og svits løget. Tilsæt alle krydderier og lad dem stege et par minutter til aromaerne frigives. Tilsæt hvidløg og ingefær. Tilsæt tomater og peberfrugt i tern og de hakkede tomater og lad saucen simre under låg ved medium varme ca. 10 minutter.
Blend saucen helt fin. Vend den stegte kylling i saucen og lad den simre i 5 minutter. Tilsæt fløde og kog op.
Salat
Skyl og tør salaten og snit den groft. Snit kålen fint. Skær agurkerne i skiver og bland med salat og kål. Vend grøntsagerne med citronsaft.
Tilbehør
Retten pyntes med den grønne peberfrugt skåret i strimler og frisk koriander og serveres med salat og kogte ris som tilbehør.
TIP
I stedet for mangopulver, kan du bruge en halv limefrugt. Skrab kød og saft ud af limefrugten med en teske.
Skift kyllingebryst ud med kyllingelår og steg retten færdig i ovnen i ca. 40 min i alt. Uden saucen kan kyllingelårene nemt komme i ungernes madpakke eller serveres med en tomat- og løgsalat til en hurtig frokost.
Frugt og grønt pr. person
360 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (600 kcal) Kulhydrat 80 g Fedt 15 g, heraf mættet fedt 4 g
Hjertevarm mad 2017