Ingredienser

Spicy Millionbøf
  • 250 g rødbeder
  • 250 g gulerødder
  • 250 g selleri
  • 2 store løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket svinekød, 3-7 % fedt
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 stykke hel kanel
  • 3 laurbærblade
  • 1 stjerneanis
  • 1 rød chili
  • 2 tsk majsstivelse
  • 8 dl vand
  • salt og peber
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 1-2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • evt. 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 bundt persille

Tilberedning

Spicy millionbøf
Skræl rødbeder, gulerødder og selleri, og riv det groft. Hak løgene og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det med. Tilsæt rodfrugterne, og svits det hele godt igennem i 4-5 minutter. Tilsæt tomatpure, kanel, laurbær, stjerneanis og den hele chili. Rør majsstivelsen ud i vandet, og rør det i saucen. Lad saucen koge i 20 minutter, rør af og til, og smag til med salt og peber. Tag chilien op under kogningen, hvis saucen bliver stærkere end du kan lide.

Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne. Spæd med mælk til ønsket konsistens. Tilsæt evt. presset hvidløg og smag til med salt og peber.

Servér millionbøffen med kartoffelmos og et drys hakket persille.

TIP
I stedet for svinekød kan du bruge hakket oksekød, kylling eller kalkun. Har du ikke alle krydderierne, bruger du bare dem, du har.

 

Frugt og grønt pr. person

281 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2488 kJ (593 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 44, 2013