Ingredienser

Grønkål med spicy svinekød
  • 3 store løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket svinekød højst 6% fedt
  • 500 g grønkål
  • 1-2 spsk karry
  • 1 dl vand
  • salt og peber
Sprød æblesalat
  • 2 røde æbler
  • 1 rødløg
  • 2 spsk æbleedikke
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød, 280 g

Tilberedning

Grønkål med spicy svinekød: Hak løgene, og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet, og steg det med ved hård varme, til det bruner. Rib grønkålen, snit bladene groft og ribberne i små stykker. Svits kålen sammen med kødet, til den falder lidt sammen. Tilsæt karry og vand. Lad retten simre ved middel varme uden låg i ca. 15 minutter, til kålen er mør, men stadig har bid og farve. Smag til med salt og peber.

Sprød æblesalat: Skær æblerne i tynde både og løget i tynde skiver, og bland dem med æbleeddike. Smag til med salt og peber.
Servér retten med æblesalat på toppen og rugbrød ved siden af.
TIP
I stedet for grønkål kan du bruge spidskål. Du kan også bruge savojkål og hvidkål, som vil vinde både smag og konsistens ved at blive kogt 30-40 minutter.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 2r0 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 3 g