Ingredienser

Skinkeculotte
  • 500 g skinkeculotte
  • salt og peber
Majssalat
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g majskerner
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød chili
  • 1 bundt koriander eller persille
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
Yoghurtdressing
  • 2 dl skummetmælksyoghurt
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • salt
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Skinkeculotte: Skær fedtkanten af, så der kun er en lille tynd kant tilbage. Rids fedtet i tern. Brun culotten på en pande med fedtsiden nedad først. Krydr culotten med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steg culotten ved 160 grader i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader.

Majssalat: Skær peberfrugterne i små tern. Skær kernerne af majsene. Hak løget fint. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Hak krydderurten groft. Rør citronsaft og olie sammen og bland alle grønsagerne godt sammen med dressingen.

Yoghurtdressing: Rør yoghurten med spidskommen og smag til med salt.

Servér culotten skåret i ½ cm tykke skiver med majssalaten, yoghurtdressingen og kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

239 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2467 kJ (587 kcal). Kulhydrat 74 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og hjemme, nr. 31, 2012