Ingredienser

  • 100 g perlespelt
  • 500 g rødbeder
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 1 bundt persille, koriander eller purløg
  • ½ tsk. havsalt
  • Peber
  • 1 bundt rucola
  • 30 g fetaost 40+

Tilberedning

Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp perlespelten.
Skur rødbederne, og kog dem møre, 30-60 minutter afhængig af størrelsen.
Hæld koldt vand over, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mundrette stykker.
Pil løget og skær i tynde både. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i små tern. Skyl og hak krydderurterne.
Vend perlespelt med rødbeder, rødløg, æble og urter og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fad og top med rucola og smuldret fetaost.

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

750 kJ/200 kcal, Kulhydrat 31 g, Fedt 2,5 g, heraf 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2020