Ingredienser
Rødbedebøffer- 100 g røde linser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 300 g rødbeder
- 1 tsk. spidskommen
- 1 æg
- 50 g kikærtemel
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
- 700 g søde kartofler
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- 200 g ribbet grønkål
- 1 æble
- ½ granatæblekerner
- 50 g fetaost 40+
- 2 spsk. hoisinsauce
- 1 lille bundt frisk koriander
Tilberedning
Rødbedebøffer
Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne.
Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber.
Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.
Salat med bagte søde kartofler
Skur kartoflerne og skær dem i grove stykker. Vend de søde kartofler med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Hak grønkålen fint.
Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Pres saft og kerner ud af granatæblet.
Vend de bagte søde kartofler med ribbet grønkål og anret på et fad med æbler og granatæblekerner. Smuldr fetaost over og dryp med hoisinsauce. Top med koriander og server med rødbedebøffer.
Frugt og grønt pr. person
150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1700 kJ/ 400 kcal. Kulhydrat 58 g, Fedt 9 g, heraf 3 g mættet fedt
LK2020-33