Ingredienser
- ½ kg rødbeder
- 1 fed hvidløg
- ¼ tsk fennikelfrø
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk æble- eller bæreddike
- ¼ tsk salt
- 60 g feta
- 1 bundt purløg
- 6 skiver fuldkorns hvedebrød (300 g)
Tilberedning
Skræl rødbederne og skær dem i så tynde skiver du kan, gerne på et skarpt rivejern. Hak hvidløget fint med fennikelfrøene og rør dem sammen med olie, eddike og salt i en stor skål. Vend rødbederne grundigt sammen med dressingen, så der er dressing på alle skiverne. Lad dem trække i 30 minutter eller mere.
Bred rødbedeskiverne ud på 4 store tallerkener. Smuldr fetaen over rødbederne og drys med finthakket purløg. Servér med brød.
TIP
Rødbederne bliver kun bedre af at trække, gerne til dagen efter i køleskabet. Servér rødbedecarpaccioen som forret eller lille frokostret.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ (290 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hjemme, uge 4, 2015