Ingredienser

Roastbeef
  • 1 roastbeef, 600 g
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
Sprøde rugbrødschips
  • 200 g rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. oregano
Jordbærsalat
  • 500 g jordbær
  • ½ galiamelon
  • 50 g rucola
  • 1 agurk
  • 1 lille bundt persille

Tilberedning

Roastbeef
Krydr stegen med salt og peber. Varm olien i en slip let-gryde, og brun stegen godt på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og sæt det i en kold ovn på 200 grader. Steg til kødet har en centrumstemperatur på 54 grader. Tag stegen ud og afkøl.

Sprøde rugbrødschips
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær brødet i tynde skiver. Halvér eventuelt skiverne, eller skær dem i trekanter. Læg brødet på en bagerist med bagepapir. Pensl brødene med olie og drys med oregano. Rist brødene i ca. 8 minutter, til de er helt sprøde. Afkøl på en bagerist.

Jordbærsalat
Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver eller tern. Skær melonen i tern. Skyl rucola, og slyng den tør. Skyl og hak persillen. Vend jordbær med melon, rucola og persille. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller og vend i salaten.

Skær halvdelen af kødet i tynde skiver – resten gemmes til noget andet – og anret på tallerkener med jordbærsalat. Servér med rugbrødschips.

TIP
Resten af roastbeefen kan bruges til pålæg, sandwich eller som fyld i salater. Kødet kan også fryses til en anden dag.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 230 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1300 kJ (320 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2217