Ingredienser

Roastbeef med Karl Johan-svampe
  • 25 g tørrede Karl Johan-svampe
  • 600 g roastbeef
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Hvidvinsbraiserede løg
  • 500 skalotteløg
  • salt og peber
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld estragon eller timian
Ovnstegte kartofler
  • 300 g forskellige kartofler, små, store, asparges, blå, røde
  • 300 g søde kartofler
  • 300 g jordskokker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 kviste timian
  • ½ tsk. salt

Tilberedning

Roastbeef med Karl Johan-svampe
Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til centrumtemperaturen er 55 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den trække i 10 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.

Hvidvinsbraiserede løg
Pil løgene uden at skære for meget af top og bund. Kom dem i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber, og hæld hvidvinen ved. Dæk fadet med stanniol, og bag løgene i 1 time ved 180 grader. Hak hvidløg og estragon fint, og bland det med løgene lige inden servering.

Ovnstegte kartofler
Skrub kartofler og jordskokker. Skræl de søde kartofler. Skær de store kartofler, de søde kartofler og eventuelt store jordskokker i stykker, så de har samme størrelse som de mindste kartofler. Vend alle kartofler og jordskokker med olie, og bred dem ud i en bradepande med bagepapir. Læg timiankviste imellem kartoflerne. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter ved 180 grader. Krydr dem med salt inden servering.

Servér roastbeefen med de hvidvinsbraiserede løg og de ovnstegte kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (550 kcal).Kulhydrat 55 g. fedt 18 g, heraf 3,5 g mættet fedt

Ude og Hjemme, uge 52, 2013
Ude og Hjemme