Ingredienser

Ris pilaf med oksekød
  • 4 dl brune basmatiris
  • 2 løg
  • 200 g hvidkål
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 300 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 400 g hakket oksekød, højst 10% fedt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk garam masala
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk salt
  • 1 bundt persille eller koriander
Raita
  • 3 dl letmælks- eller skummetmælksyoghurt
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk salt
Tilbehør
  • ca. 1 dl mangochutney
  • ½ citron i både

Tilberedning

Ris pilaf
Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10 minutter under omrøring. Tilsæt tomater, fintrevet ingefær og hvidløg, garam masala, karry og salt. Drys med hakket persille eller koriander.

Raita
Rør yoghurten med spidskommen og salt.

Servér pilaffen med raita, mangochutney og citronbåde.

TIP
Brug gerne en rest ris til denne ret. Du kan bruge alle andre slags grønsager, denne ret er en rigtig tøm køleskabet ret.

Frugt og grønt pr. person

405 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3256 kJ (775 kcal). Kulhydrat 119 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 9, 2013