Ingredienser
- 2 spsk sesamfrø
- 2 røde peberfrugter
- 250 g markchampignon
- ½ kinakål, ca. 500 g
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 500 g oksekød i strimler
- 2 fed hvidløg
- 8 spsk østerssauce
- 2 spsk sød chilisauce
- 4 dl vand eller bouillon
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt frisk koriander
- 4 dl fuldkornsjasminris
Tilberedning
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ”popper”. Lad dem køle af.
Skær peberfrugterne i trekantede stykker.
Rens og halvér champignonerne.
Skær kinakålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken og bunden og skær kålen i ca. 4 cm brede stykker.
Varm i 1 spsk. olie op på en pande og brun oksekødet hurtigt på alle sider.
Tag kødet af panden.
Varm 1 spsk. olie op i en bredbundet gryde eller wok og steg peberfrugter og champignon ved høj varme, til champignonerne er brune.
Tilsæt kinakål, som steges med i 2-3 minutter.
Tilsæt finthakket hvidløg, østerssauce, chilisauce og vand og kog grønsagerne godt igennem i 2-3 minutter, til kålen falder sammen.
Tilsæt kødet og varm det hele godt igennem.
Skær forårsløgene i tynde skiver og hak korianderen groft.
Servér retten drysset med forårsløg, sesamfrø og koriander og med kogte ris til.
Frugt og grønt pr. person
286 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2751 kJ (655 kcal). Kulhydrat 87 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 44, 2011