Ingredienser

Oksefrikadeller
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 400 g hakket oksekød, højst 10%
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. 7 krydderier
Fyld
  • 3 mellemstore kartofler
  • 4 tomater
  • 1 lang tynd aubergine
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 2 små grønne peberfrugter
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)
  • 2 dl vand
Tilbehør
  • 2 dl fuldkorns jasminris
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 200 g tynde, korte nudler
  • 7 ½ dl vand
  • ½ tsk. salt

Tilberedning

Oksefrikadeller
Tænd ovnen på 250 grader.

Hak persillen fint. Ælt kødet sammen med persille, salt og 7 krydderi. Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter.

Fyld
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver i 3 mm tykkelse. Skær tomater, aubergine og peberfrugter i skiver. Læg bøffer, kartofler, tomater og peberfrugter tæt sammen i et smurt stort ovnfast fad i 3-4 rækker. Pensl kød og grøntsager med olie.

Brun kød og grøntsager i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter. Tag fadet ud og skru ovnen ned til 200 grader.

Rør tomatpuré og vand sammen og hæld over retten. Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen igen. Bag retten ca. 40 minutter, til kartofler og grøntsager er møre.

Tilbehør
Skyl risene grundigt og lad dem dryppe af i en sigte. Varm olien op i en gryde og steg nudlerne under konstant omrøring til de er lysebrune. Tilsæt ris og vand. Kog op og skru ned til lavt blus. Lad ris og nudler koge i 20 minutter. Sluk for blusset og lad dem trække 10 minutter under låg.

Servér retten med fuldkornsris eller fuldkornsnudler.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ / 700 kcal Kulhydrat: 91 g Fedt: 23 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017